Online zorgverzekering aanbieders vergelijken?

Vind en vergelijk hier de beste zorgverzekering aanbieders op prijs, reviews en service. Gebruik hieronder de keuzehulp om snel de beste en voordeligste online een zorgverzekering aanbieder te vinden. Of start via onderstaande knop de keuzewijzer indien u nog niet goed weet waar u naar op zoek bent.

Ontstaan van zorgverzekering

Een zorgverzekering is inmiddels vanzelfsprekend in Nederland, maar dit is lang niet altijd zo geweest. Omstreeks 1780 werden de eerste ziekenfondsen opgericht die vooral bedoeld waren voor de arme bevolking. In geval van ziekte konden zij zich op deze manier toch verzekeren van zorg. Artsen en apothekers richtten jaren later, in 1846, het Algemeen Ziekenfonds Amsterdam (AZA) op waar vooral de arbeidersklasse een verzekering ging afsluiten. Vanwege onder andere slechte voorwaarden van AZA richtte de arbeidersklasse rond 1900 het eerste particuliere ziekenfonds op voor eigen personeel. Binnen korte tijd kwamen er steeds meer bij. Waarop, niet veel later, de regering alles in goede banen wilde laten verlopen door middel van regelingen, zorgcontracten en zorgverzekeringspakketten.

 

Tijdens de oorlog in 1941 werd het hebben van een zorgverzekering in Nederland verplicht. Daarvoor was het een eigen keuze en was ongeveer twee derde van de bevolking gedekt voor zorg. Na de oorlog werden ziekenfondsen professioneler en werden er allemaal extra diensten aan toegevoegd. Kleine verzekeraars gingen met elkaar fuseren en zo werden er in die periode enkele tientallen verzekeringsondernemingen geteld.

 

Tot 2006 was er nog een verschil tussen particuliere verzekeringen en ziekenfondsen. Sinds 1 januari 2006 is dit verschil afgeschaft en is er een algemene basis zorgverzekering die voor iedereen – of je nu rijk of arm bent – gelijk is. Deze nieuwe wet wordt de Zorgverzekeringswet (ZVW) genoemd. Sinds de nieuwe wet van 2006 is het vergelijken van zorgverzekeringen ongekend populair geworden, omdat je zo een hoop kosten kunt besparen. Zorgverzekeringcheck.nl helpt je bij het kiezen en vergelijken van de beste zorgverzekeringen.

 

Tips bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit is het verstandig om eerst de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan je een hoop geld besparen. Voordat je overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar moet je goed bedenken wat je wel en niet in je pakket nodig hebt. Het basispakket is voor iedereen verplicht en verschilt qua dekking niet veel van andere verzekeraars. Maar aanvullende verzekeringen verschillen wel veel van elkaar en hierbij moet je dan ook extra alert zijn. Denk aan fysiotherapie, wil je dit in je pakket of juist niet. Of misschien heb je wel een kinderwens, hier kan je je aanvullend voor verzekeren. Je bepaalt zelf voor welke zorg je je verzekert en betaald hier logischerwijs ook zelf de prijs voor. Vergelijk de pakketten daarom goed met elkaar.

 

Als je via een collectief een verzekering afsluit is de kans groot dat je korting krijgt. Dat kan vaak via  werkgevers, gemeenten en vakbonden. Voor studenten en ZZP’ers zijn ook vaak interessante aanbiedingen. Gezinnen kiezen vaak voor een polis voor het hele gezin. Klinkt makkelijk, maar om kosten te besparen kies je toch beter voor een persoonlijke zorgverzekering. De zorgbehoefte is immers voor iedereen anders. Let er wel op dat kinderen meeverzekerd zijn op de meest uitgebreide verzekering. Hiervoor gelden geen extra kosten, want kinderen worden tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders.

 

Een andere manier om kosten te besparen is door het eigen risico te verhogen. De kosten van eigen risico moet je altijd eerst zelf betalen, maar als je denkt dat je hier weinig gebruik van gaat maken dan kun je ervoor kiezen om het bedrag te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Het voordeel is dat je een korting krijgt op de zorgpremie.